Batoane cu chimen (aperitive)
Laptele se fierbe. Laptele praf se dizolva in 2.8 litri apa calduta si se fierbe.
Drojdia se amesteca cu 100 g zahar, se dizolva in 800 ml lapte caldut si se adauga treptat 1.2 kg faina; se obtine maiaua peste care se presara putina faina si se lasa la fermentat (dospit) la caldura, pana isi mareste volumul de 2-3 ori. Galbenusurile se amesteca cu sarea, 100 g zahar, se adauga 2 l lapte caldut; se obtine o compozitie care se amesteca cu maiaua si se framanta cu restul de faina si chimenul; dupa incorporarea intregii cantitati de faina, se adauga treptat uleiul încalzit si se framanta pana la incorporarea completa; framantarea se considera terminata cand aluatul se desprinde de peretii vasului si apar la suprafata bule de aer; se lasa la dospit cu vasul acoperit 60-90'; in timpul fermentarii se fac 1-2 reframantari prin introducerea marginii aluatului spre interior. Aluatul se imparte în 100.....
Drojdia se amesteca cu 100 g zahar, se dizolva in 800 ml lapte caldut si se adauga treptat 1.2 kg faina; se obtine maiaua peste care se presara putina faina si se lasa la fermentat (dospit) la caldura, pana isi mareste volumul de 2-3 ori. Galbenusurile se amesteca cu sarea, 100 g zahar, se adauga 2 l lapte caldut; se obtine o compozitie care se amesteca cu maiaua si se framanta cu restul de faina si chimenul; dupa incorporarea intregii cantitati de faina, se adauga treptat uleiul încalzit si se framanta pana la incorporarea completa; framantarea se considera terminata cand aluatul se desprinde de peretii vasului si apar la suprafata bule de aer; se lasa la dospit cu vasul acoperit 60-90'; in timpul fermentarii se fac 1-2 reframantari prin introducerea marginii aluatului spre interior. Aluatul se imparte în 100.....
(Pentru a putea vizualiza ingredientele si reteta completa, va rugam sa va autentificati. Daca nu aveti creat un cont, atunci va rugam inregistrati-va.)
Nici un comentariu postat pentru aceasta reteta