Cartofi pai prajiti (garnituri)
Cartofii se curata de coaja, se spala cat sunt intregi si, apoi, se taie, pe lungime, in felii de 1/2 cm grosime. Feliile se suprapun si apoi, se taie, in betisoare cat mai subtiri. Intr-o tigaie infierbintata 3-4 minute, fara grasime, se pune uleiul in strat subtire care se va infierbanta imediat; se pun, imediat cartofii, sa acopere tigaia, se lasa sa se rumeneasca la foc mijlociu, mai intai pe o parte, fara sa se amestece; se ridica putin cu furculita, sa se vada daca s-au rumenit si, numai dupa aceea, se intorc pe partea cealalta. In caz ca sunt mai multi cartofi, acestia se prajesc pe rand, completand cu uleil. Se pastreaza calzi pe un vas cu apa fierbinte, neacoperiti,.....
(Pentru a putea vizualiza ingredientele si reteta completa, va rugam sa va autentificati. Daca nu aveti creat un cont, atunci va rugam inregistrati-va.)
Nici un comentariu postat pentru aceasta reteta