Cheesecake (dulciuri)
Biscuitii se sfarama marunt (ca pesmetul) si se pun intr-un castron, impreuna cu zaharul; se toarna deasupra untul topit si se amesteca bine; se toarna intr-o forma de tort unsa bine cu unt si tapetata cu hartie de copt; se preseaza cu grija biscuitii in forma, creand un strat uniform pe fund, de 4-4.5 cm; se pune in cuptorul preincalzit la 200 grade, pentru 8-10', pana devine usor rumenit pe margini. Daca se foloseste pastaie de vanilie, se despica, se razuiesc semintele si se pun intr-o craticioara, in smantana, impreuna cu pastaia; se da in clocot, si se mai lasa 10' la foc foarte mic; se lasa sa se raceasca, se scoate pastaia. Branza se trece prin sita sau se mixeaza pana devine foarte fina; se adauga zaharul si faina si se bat bine, pana se omogenizeaza compozitia; se adauga smantana racita, aromele si se bate in continuare pana devine cremoasa; se adauga cate un ou, se amesteca bine pana la incorporare apoi se adauga urmatorul; compozitia rezultata este neteda si spumoasa; se toarna crema peste blat, se niveleaza usor si se da la cuptorul preincalzit, la 150 de grade (foc mic) pentru 50-60', pana marginile sunt usor ridicate iar mijlocul inca tremura putin; daca se observa ca are tendinta sa se arda.....
(Pentru a putea vizualiza ingredientele si reteta completa, va rugam sa va autentificati. Daca nu aveti creat un cont, atunci va rugam inregistrati-va.)
Nici un comentariu postat pentru aceasta reteta