Ciorba din legume proaspete (supe si ciorbe)
Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Morcovii, pastarnacul, telina, patrunjelul si ardeii se curata, se spala si se taie felii. Fasolea si mazarea proaspata se curata, se spala si se fierb; cand se folosesc conserve, se scurg de lichid si se trec prin jet de apa rece. Varza si dovleceii se curata si se taie cuburi. Rosiile se curata, se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii. Cartofii se spala, se curata de coaja, se spala si se taie cuburi. Patrunjelul si leusteanul se curata, se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza in 75 ml apa. Borsul se fierbe si se strecoara.
Morcovii, patrunjelul, pastarnacul, telina, ceapa si ardeii se inabusa in ulei cu 200 ml supa. Se adauga in Supa din oase impreuna cu cartofii, varza si dovleceii; cand legumele sunt fierte se adauga mazarea, fasolea, rosiile, pasta de tomate, borsul si sare; dupa 5' de fierbere, se adauga leusteanul. Se serveste fierbinte cu patrunjel verde deasupra.
Morcovii, patrunjelul, pastarnacul, telina, ceapa si ardeii se inabusa in ulei cu 200 ml supa. Se adauga in Supa din oase impreuna cu cartofii, varza si dovleceii; cand legumele sunt fierte se adauga mazarea, fasolea, rosiile, pasta de tomate, borsul si sare; dupa 5' de fierbere, se adauga leusteanul. Se serveste fierbinte cu patrunjel verde deasupra.
Nici un comentariu postat pentru aceasta reteta