Cornulete cu nuca (dulciuri)
Galbenusurile se amesteca cu sarea, se adauga untura, frisca, bicarbonatul dizolvat în otet, 50 ml apa si se obtine o compozitie, care se framanta cu faina; se obtine un aluat de consistenta potrivita, care se lasa 30' in repaos; aluatul se intinde in foaie cu grosimea de 3-4 mm, care se unge cu untura, se ruleaza si se lasa la odihna 20-30'. Umplutura: albusurile se amesteca cu zaharul si se bat pana la dizolvarea completa a acestuia; se adauga miezul de nuca macinat, pesmetul, vanilia si se amesteca pana la omogenizare. Dupa trecerea timpului de repaos, ruloul se imparte in 50 bucati egale; fiecare bucata de rulou se platizeaza, apoi se intinde putin pe planseta unsa cu untura; se obtine o foaie sub forma de triunghi cu grosimea de 2-3 mm; la baza triunghiului, se aseaza 30-35 g umplutura si.....
(Pentru a putea vizualiza ingredientele si reteta completa, va rugam sa va autentificati. Daca nu aveti creat un cont, atunci va rugam inregistrati-va.)
Nici un comentariu postat pentru aceasta reteta