bundegatit.ro

Mancarea este singurul lucru frumos care hraneste

 
 

Covrigi polonezi (dulciuri)

 
 
 
Uleiul se incalzeste putin. Laptele se fierbe. Laptele praf se dizolva in 500 ml apa calduta si se fierbe. Untul si margarina, se incalzesc putin impreuna si se amesteca pana devine ca o pasta.
Drojdia se amesteca cu 50 g zahar, se dizolva in 150 ml lapte caldut, se adauga treptat 250 g faina; se obtine maiaua peste care se presara putina faina si se lasa 30', la fermentat (dospit) la caldura. Ouale se amesteca cu sarea, se adauga 350 ml lapte caldut, in care a fost dizolvat 300 g zahar; se adauga zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie; se obtine o compozitie care se amesteca cu maiaua si se framanta cu 1.5 kg faina; dupa incorporarea intregii cantitati de faina, se adauga uleiul incalzit si se framanta pana la incorporarea completa; framantarea se considera terminata cand aluatul se desprinde de peretii vasului si apar la suprafata bule de aer; se lasa la dospit cu vasul acoperit 60', la caldura. Aluatul se intinde in foaie cu grosimea de 1 cm, se unge cu unt, se impatureste in patru si se pune 30' la rece; apoi se intinde in foaie cu grosimea de 1 cm, se taie in fasii de 1.5 cm/45 cm; fiecare fasie se rasuceste de la capete spre mijloc in forma de spirala, apoi se modeleaza in forma de bucla cu circumferinta de 20 cm, ale carei capete se impletesc de 2 ori, dupa care se.....
(Pentru a putea vizualiza ingredientele si reteta completa, va rugam sa va autentificati. Daca nu aveti creat un cont, atunci va rugam inregistrati-va.)

Mai puteti vizualiza si...

 

Nici un comentariu postat pentru aceasta reteta

Va mai recomandam si...

 
 
photo
 
photo
Covrigi bavarezi(aperitive)
 
photo
Covrigi cu unt(dulciuri)
 
photo
 
photo
 
photo
 
photo
Covrigi Buzau(aperitive)
 
photo
Covrigi clujeni(aperitive)
 
photo
 
photo
 
photo
Covrigi cu nuca(dulciuri)
 
photo
Covrigi dulci(dulciuri)
 
photo
 
photo
Covrigi pufosi(aperitive)
 
photo
Covrigi Radauti(dulciuri)
 
photo
Covrigi sarati(aperitive)
 
photo
 
photo
 
photo
Covrigi-Sorin(aperitive)