Friptura din carne de mistret (mancaruri)
Carnea marinata (tinuta in bait) 3 zile dupa reteta Marinarea carnii de mistret sau orice alta reteta de marinare pentru vanat, se scoate din amestecul de bait (baitul nu se mai foloseste, se arunca) , se curata bine de toate legumele si ingredientele si se lasa sa se zvinte un timp, la temperatura camerei. Intre timp se pregatesc legumele: se curata ceapa, usturoiul și morcovii, se spală, se taie morcovii si usturoiul rondele, iar ceapa in jumatati; in fiecare jumatate de ceapa se infig (pe partea exterioara a cepei) cate 2 cuisoare. Dupa ce carnea s-a zvantat, se prajeste usor pe toate partile, intr-un vas cu putin ulei incins; carnea putin rumenită se mai condimenteaza (daca este nevoie) cu sare și piper si impreuna cu morcovii si ceapa se aseaza in tava de friptura; se toarna 1 cana de vin, uleiul si 1/2 cana de apa, se presara feniculul, se acopera tava cu folie de aluminiu si se pune in cuptorul preincalzit la 220 grade, pentru 1 ora; se scoate din cuptor, se adauga restul de vin, 1/2 cana de apa, se presara cu seminte de fenicul si se pune (neacoperit) din nou in cuptor, stropindu-se din cand in cand.....
(Pentru a putea vizualiza ingredientele si reteta completa, va rugam sa va autentificati. Daca nu aveti creat un cont, atunci va rugam inregistrati-va.)
Sursa: VICKY'S RECIPES
Nici un comentariu postat pentru aceasta reteta