bundegatit.ro

Mancarea este singurul lucru frumos care hraneste

 
 

Mancare de fasole boabe cu carne (mancaruri)

 
 
 
Ceapa taiata marunt se caleste 2 minute, cu 4-5 linguri de ulei, la foc mic. Se pune un varf de lingurita cu boia de ardei sau 1/2 lingurita cu pasta de ardei, se amesteca de 2-3 ori si, imediat, se adauga carnea taiata in bucati. Se amesteca pana se coaguleaza la suprafata, se presara cu 1/2 lingurita de sare, lasand sa se prajeasca acoperita, la foc mic; se adauga cate putina ceapa ca sa nu se arda ceapa. Se poate da la cuptor, tot acoperita, la foc mic, adaugand cate putina apa, ca sa nu se arda ceapa. Carnea se poate fierbe, la fel cu 1/2 l apa, in oala sub presiune in 1- 1 1/2 ore, daca este provenita de la animale mai batrane, altfel aceste carnuri necesita 3-4 ore de fierbere in cratita obisnuita. Fasolea, curatata de impuritati, se inmoaie de seara in apa rece. A doua zi, se spala bine cu apa rece si se pune la fiert tot cu apa rece. Se fierbe cu capac, ca sa se umfle bine bobul si sa se inmoaie foarte bine celuloza din coaja. Apa trebuie sa scada numai cat sa cuprinda bine fasolea, cand aceasta este fiarta. Dupa ce au fiert impreuna sau separat, carnea si fasolea se amesteca, se toarna sucul de rosii, sau se acreste, dupa gust, cu zeama sau sare de lamaie, otet, se adauga o foaie de dafin, o ramura mica de cimbru, putin tarhon proaspat sau conservat, ardeiul taiat in felii subtiri si se potriveste gustul.....
(Pentru a putea vizualiza ingredientele si reteta completa, va rugam sa va autentificati. Daca nu aveti creat un cont, atunci va rugam inregistrati-va.)

Mai puteti vizualiza si...

 

Nici un comentariu postat pentru aceasta reteta

Va mai recomandam si...

 
 
photo
 
photo
Mancare de boabe(mancaruri)
 
photo
 
photo
 
photo
 
photo
 
photo
 
photo
 
photo
 
photo
 
photo
 
photo
 
photo
 
photo
 
photo
 
photo
 
photo
 
photo
 
photo