Mini-placinte cu carne (aperitive)
Ceapa tocata se caleste in uleiul incins, impreuna cu usturoiul tocat; cand incepe sa se inmoaie, se adauga carnea, sare, piper, ghimbir ras, foi de dafin, cimbru, rozmarin tocate; cand carne este facuta, se lasa sa se raceasca si se scot foile de dafin. Foietajul intins, se unge cu amestecul cu carne, se presara cu castanele fierte si taiate felii, merisoarele, scortisoara, coaja de portocala; se ruleaza si se taie in 12 bucati, cat mai egale. 2-3 foi placinta unse cu unt topit, se suprapun putin cu alte 2-3 foi placinta unse si se pun peste o tava (de 12 bucati) de briose mari; trebuie ca foile sa depaseasca cu cate 5-6 cm marginile tavii; se apasa usor in fiecare orificiu si se pune deasupra cate o bucata din rulada-cu taietura in sus (sa arate ca un melc) ; se ung marginile toate cu ou batut, se presara cu coaje rasa de portocala si cu 1 lingura zahar praf; se pune tava in cuptorul preincalzit, la 180 grade (foc.....
(Pentru a putea vizualiza ingredientele si reteta completa, va rugam sa va autentificati. Daca nu aveti creat un cont, atunci va rugam inregistrati-va.)
Nici un comentariu postat pentru aceasta reteta