Placinta cu dovleac si legume (retete de post)
Ovazul sau bulgurul se fierb (conform indicatiilor de pe pachet) si se scurg bine. Dovleacul (curatat de seminte) , ardeii (curatati de cotoare si seminte) , cepele (curatate) , bine spalate, se taie cuburi de 1.5 cm si se pun intr-o tigaie mare cu 2-3 linguri ulei incins; se adauga usturoiul taiat rondele, praful de coriandru, semintele de fenicul si chimen, fulgii de ardei iute, cozile tocate de la legatura de coriandru, fructele confiate tocate marunt, putina sare; se acopera cu un capac si se lasa sa se dinstuie 30-35', amestecand din cand in cand; daca este nevoie, se adauga cate putina apa ca sa nu se arda ingredientele; cand dovleacul este bine patruns (daca intra usor furculita in el si se sfarama) , se adauga ovazul, frunzele de coriandru tocate, se potriveste gustul cu sare, piper, se amesteca bine si se ia tigaia de pe foc; se lasa sa se raceasca. Se ia o foaie de placinta (atentie restul de foi trebuie pastrate acoperite intre 2 prosoape umede si bine stoarse ca sa nu se usuce) , se unge sau se spriteaza cu ulei, se suprapune cu alta foaie care se unge cu ulei si pe o parte a lor se pune un strat de umplutura; se ruleaza si se aseaza pe o tava cu hartie de copt, incolacind-o ca o spirala; se procedeaza la fel pana se termina umplutura, adaugand fiecare rulou in continuarea celui dinainte si lipind-o bine, iar placinta va avea forma unei spirale sau a unui sarpe incolacit; se stropeste totul cu ulei; daca foile de placinta s-au rupt.....
(Pentru a putea vizualiza ingredientele si reteta completa, va rugam sa va autentificati. Daca nu aveti creat un cont, atunci va rugam inregistrati-va.)
Nici un comentariu postat pentru aceasta reteta