Pulpa de miel la cuptor cu rosii si busuioc (mancaruri)
Se spala pulpa de miel, se freaca cu jumatate de lamaie si cu boia de ardei; se unge cu un sos preparat din frunzele de tarhon si de bususoic tocate si usturoi pus intr-o ceasca cu sare, piper si sase linguri de ulei de masline; Se amesteca si cu o pensula se unge bine pulpa cu tot sosul; se aseaza intr-o tava in care se pun doua linguri de apa si se frige 2 ore in cuptor incins, avand grija sa fie intoarsa din cand in cand. Separat, rosiile intregi, rotunde se pun intr-o cratita cu 4 linguri de ulei de masline, in care se adauga o crenguta de cimbru, sare si piper; se fierb descoperite la foc potrivit ca sa scada si rosiile sa ramana intregi; cand pulpa este gata, se scoate pe o farfurie tinuta in apa ierbinte si stearsa; se aseaza rosiile de jur-imprejur. Se toarna sosul intr-o sosiera fierbinte, se mai adauga 2-3 linguri de apa clocotita in tava ca sa se desfaca tot sosul si cand se pune la masa, se toarna rachiul de vin.....
(Pentru a putea vizualiza ingredientele si reteta completa, va rugam sa va autentificati. Daca nu aveti creat un cont, atunci va rugam inregistrati-va.)
Sursa: Totul despre miel
Nici un comentariu postat pentru aceasta reteta