Saramura de platica (preparate din peste)
Se curata pestele de solzi, se scot intestinele, se taie capul si coada, se spala in apa rece si se pune pe un prosop curat pentru a se scurge. Pe aragaz se pune la incins, o tabla, pe care se presara sare, pana la acoperirea intregii suprafete; cand se incinge bine tabla, se ia pestele si se fac crestaturi, cu un cutit bine ascutit la distanta de 2-3 mm, una de alta, perpendiculare, pe toata lungimea pestelui; pestele se tavaleste prin malai si se pune pe tabla incinsa; se coace bine pe ambele parti, se razuieste cu un cutit malaiul ars, se pune pestele intr-o cratita mare, se acopera cu apa, se pune piperul si se pune pe aragaz; se lasa sa dea un colocot;.....
(Pentru a putea vizualiza ingredientele si reteta completa, va rugam sa va autentificati. Daca nu aveti creat un cont, atunci va rugam inregistrati-va.)
Nici un comentariu postat pentru aceasta reteta