bundegatit.ro

Mancarea este singurul lucru frumos care hraneste

 
 

Sirop de trandafiri (bauturi)

 
 
 
Se aleg petalele de la 50 trandafiri parfumati (pentru dulceata) , fara sa li se taie partea alba. Se fierb in clocote, 10 minute, in 4 l apa, impreuna cu un pachetel cu sare de lamaie. Zeama se lasa acoperita pana a doua zi, apoi se filtreaza prin tifon pe care s-a asezat un strat subtire de vata. La 1 l zeama se pune 1 kg zahar; se amesteca pe foc, pana cand se dizolva zaharul, apoi siropul se lasa sa fiarba in clocote 10 minute, intr-un vas mare. Se supravegheaza indeaproape, deoarece spuma care se formeaza da repede in foc. Se amesteca in timpul fiertului ca sa dispara spuma. Siropul se toarna clocotit in sticle (ca si bulionul) , care se vor lega cu celofan, se vor pune in paturi si se vor lasa astfel pana a doua zi, ca sa se sterilizeze. Se poate pune 1 1/2 kg zahar la 1 l zeama. Siropul se fierbe numai 1-2 minute, ca sa se distruga fermentii, apoi se ia spuma. Se poate.....
(Pentru a putea vizualiza ingredientele si reteta completa, va rugam sa va autentificati. Daca nu aveti creat un cont, atunci va rugam inregistrati-va.)

Mai puteti vizualiza si...

 

Nici un comentariu postat pentru aceasta reteta

Va mai recomandam si...

 
 
photo
 
photo
 
photo
 
photo
 
photo
 
photo
 
photo
 
photo
Sirop de fructe(dulciuri)
 
photo
 
photo
 
photo
 
photo
 
photo
 
photo
Sirop de mure(bauturi)
 
photo
 
photo
 
photo
 
photo
 
photo