Tocana cu mamaliguta (mancaruri)
Carnea se curata de pielite, se spala, se portioneaza in 10 bucati. Ceapa se curata, se spala, se taie felii subtiri. Usturoiul se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii. Pasta de tomate se dilueaza in 100 ml apa. Ardeiul se spala, se curata si se taie fasii subtiri. Patrunjelul se curata, se spala si se taie marunt.
Carnea se sareaza, se inabuse cu ceapa in untura, adaugand 150 ml apa; se adauga usturoiul, foile de dafin, sare, boiaua, ardeii, piper, cimbru si 2 l apa; se fierbe 15-20', cu vasul acoperit, se adauga pasta de tomate, rosiile si se continua fierberea 20'; spre sfarsitul fierberii, se adauga vinul. Se prepara Mamaliguta pripita din malai, 2. 5 l apa si sare. Se serveste cald, cu patrunjel verde deasupra si mamaliguta.
Carnea se sareaza, se inabuse cu ceapa in untura, adaugand 150 ml apa; se adauga usturoiul, foile de dafin, sare, boiaua, ardeii, piper, cimbru si 2 l apa; se fierbe 15-20', cu vasul acoperit, se adauga pasta de tomate, rosiile si se continua fierberea 20'; spre sfarsitul fierberii, se adauga vinul. Se prepara Mamaliguta pripita din malai, 2. 5 l apa si sare. Se serveste cald, cu patrunjel verde deasupra si mamaliguta.
Nici un comentariu postat pentru aceasta reteta