Arpagic in otet (conserve)
Se alege arpagic marunt, de marimea alunelor cu coaja. Se spala foarte bine ca sa nu ramana pamant pe el. Ca sa se curete mai usor de foile subtiri, arpagicul se introduce in apa sarata, calda, unde se lasa pana se raceste apa. Apoi se curata foile cu un cutit inoxidabil. Arpagicul curatat se clateste si se fierbe timp de cateva minute in otet de vin 9o si putina sare. Apoi se scoate si se aseaza in borcanele mici de sticla. Pe randurile de arpagic se aseaza felioare de hrean, marar sau tarhon. Se acopera cu otetul racorit. Borcanelele se leaga cu cate doua randuri de celofan sau cu pergament. Arpagicul se conserva bine sterlizat prin fierbere; in acest caz, in loc de otet.....
(Pentru a putea vizualiza ingredientele si reteta completa, va rugam sa va autentificati. Daca nu aveti creat un cont, atunci va rugam inregistrati-va.)
Nici un comentariu postat pentru aceasta reteta