bundegatit.ro

Mancarea este singurul lucru frumos care hraneste

 
 

Carnaciori in foietaj (aperitive)

 
(nota 5.0 din 1 vot)
 
 
Carnaciorii se taie in 50 bucati egale, de 5.5-6 cm si se cresteaza la capete.
Untul si margarina, se preseaza cu sucitorul, pentru eliminarea apei, apoi se amesteca usor cu 125 g faina, in asa fel incat faina sa fie distribuita uniform; se modeleaza dreptunghiular si se lasa 30' la rece (la frigider) , pentru ca untul sa se intareasca. Separat, se framanta un aluat din faina, 700 ml apa, otetul si sarea, pana se obtine o coca de consistenta potrivita, care se modeleaza rotund, se cresteaza la suprafata in diagonala cu un cutit si se lasa 25-30', pe planseta in repaos; aluatul se intinde cu sucitorul, pe planseta presarata cu faina; se obtine o foaie cu mijlocul gros si marginile mai subtiri in care se impacheteaza untul si se procedeaza la prima prelucrare a aluatului; se obtine o foaie dreptunghiulara care se impatureste in patru si se lasa 20' la rece; operatiunea de prelucrare, impaturire si racire se mai repeta inca de 3 ori, astfel ca in final aluatul sa fie prelucrat, racit si impaturit de 4 ori in patru. Din foietaj se intinde cu sucitorul, pe planseta presarata cu faina, o foaie cu grosimea de 5-6 mm, de forma dreptunghiulara, care se taie in 50 bucati egale, cu dimensiunea.....
(Pentru a putea vizualiza ingredientele si reteta completa, va rugam sa va autentificati. Daca nu aveti creat un cont, atunci va rugam inregistrati-va.)

Mai puteti vizualiza si...

 

1 comentariu postat pentru aceasta reteta

Irina Irimia 25 ani
 
Waaw, cred ca este foarte delicios ,seamana cu rulada cu carne :P

Va mai recomandam si...

 
 
photo
 
photo
Carnaciori cu varza acrita(preparate la aburi)
 
photo
 
photo
 
photo
 
photo
 
photo
 
photo
 
photo
 
photo
Foietaj cu gem(retete de post)
 
photo
 
photo
 
photo
Oua in foietaj(aperitive)
 
photo
 
photo
 
photo
 
photo
 
photo
 
photo
Foietaj cu barbun(preparate din peste)