Carnaciori in foietaj (aperitive)
Carnaciorii se taie in 50 bucati egale, de 5.5-6 cm si se cresteaza la capete.
Untul si margarina, se preseaza cu sucitorul, pentru eliminarea apei, apoi se amesteca usor cu 125 g faina, in asa fel incat faina sa fie distribuita uniform; se modeleaza dreptunghiular si se lasa 30' la rece (la frigider) , pentru ca untul sa se intareasca. Separat, se framanta un aluat din faina, 700 ml apa, otetul si sarea, pana se obtine o coca de consistenta potrivita, care se modeleaza rotund, se cresteaza la suprafata in diagonala cu un cutit si se lasa 25-30', pe planseta in repaos; aluatul se intinde cu sucitorul, pe planseta presarata cu faina; se obtine o foaie cu mijlocul gros si marginile mai subtiri in care se impacheteaza untul si se procedeaza la prima prelucrare a aluatului; se obtine o foaie dreptunghiulara care se impatureste in patru si se lasa 20' la rece; operatiunea de prelucrare, impaturire si racire se mai repeta inca de 3 ori, astfel ca in final aluatul sa fie prelucrat, racit si impaturit de 4 ori in patru. Din foietaj se intinde cu sucitorul, pe planseta presarata cu faina, o foaie cu grosimea de 5-6 mm, de forma dreptunghiulara, care se taie in 50 bucati egale, cu dimensiunea.....
Untul si margarina, se preseaza cu sucitorul, pentru eliminarea apei, apoi se amesteca usor cu 125 g faina, in asa fel incat faina sa fie distribuita uniform; se modeleaza dreptunghiular si se lasa 30' la rece (la frigider) , pentru ca untul sa se intareasca. Separat, se framanta un aluat din faina, 700 ml apa, otetul si sarea, pana se obtine o coca de consistenta potrivita, care se modeleaza rotund, se cresteaza la suprafata in diagonala cu un cutit si se lasa 25-30', pe planseta in repaos; aluatul se intinde cu sucitorul, pe planseta presarata cu faina; se obtine o foaie cu mijlocul gros si marginile mai subtiri in care se impacheteaza untul si se procedeaza la prima prelucrare a aluatului; se obtine o foaie dreptunghiulara care se impatureste in patru si se lasa 20' la rece; operatiunea de prelucrare, impaturire si racire se mai repeta inca de 3 ori, astfel ca in final aluatul sa fie prelucrat, racit si impaturit de 4 ori in patru. Din foietaj se intinde cu sucitorul, pe planseta presarata cu faina, o foaie cu grosimea de 5-6 mm, de forma dreptunghiulara, care se taie in 50 bucati egale, cu dimensiunea.....
(Pentru a putea vizualiza ingredientele si reteta completa, va rugam sa va autentificati. Daca nu aveti creat un cont, atunci va rugam inregistrati-va.)
1 comentariu postat pentru aceasta reteta