bundegatit.ro

Mancarea este singurul lucru frumos care hraneste

 
 

Chiftele cu sos de vin (mancaruri)

 
 
 
Ceapa se curata, se spala si se opareste. Cartofii se spala, se curata, se spala din nou; daca se foloseste paine, se taie felii, se inmoaie in apa si se stoarce bine. Carnea se curata de pielite, se spala, se taie bucati, se toaca cu masina, impreuna cu ceapa. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Lamâia se taie felii.
Carnea tocata impreuna cu ceapa, se amesteca cu cartofii rasi fin, ouale si 1/2 legatura de patrunjel, sare, piper, pana se omogenizeaza; se modeleaza chiftelute (cate 3/portie) , dandu-le forma rotunda, aplatizata, folosind faina; se aseaza intr-o tava unsa cu untura sau ulei si se dau la cuptor; cand sunt gata, se adauga in Sos de vin-3 si se mai lasa sa fiarba, inca 15'. Se serveste cald cu patrunjel verde deasupra si decor din felii de lamaie. Se poate servi impreuna cu diferite garnituri.

Mai puteti vizualiza si...

 

Nici un comentariu postat pentru aceasta reteta

Va mai recomandam si...

 
 
photo
Chiftele cu oua(mancaruri)
 
photo
 
photo
 
photo
 
photo
Chiftele de pui(aperitive)
 
photo
Chiftele in sos(mancaruri)
 
photo
 
photo
 
photo
 
photo
 
photo
 
photo
 
photo
 
photo
 
photo
 
photo
 
photo
Chiftele de creveti(fructe de mare)
 
photo
 
photo