Ciorba de fasole cu afumatura si zeama de varza (supe si ciorbe)
Fasolea se pune in apa si se lasa peste noapte; a doua zi se scurge si se da in clocot in 3-4 ape clocotite (se acopera cu apa clocotita, se lasa sa dea in clocot 2-3', se scurge, se acopera cu alta apa clocotita si se repeta de 3-4 ori) . Costita taiata fasii, se prajeste putin in ulei, apoi se adauga boiaua, se amesteca si imediat se pune morcovul, apio, cepele tocate; se amesteca putin si se adauga in ultima apa (cea care ramane) cu fasolea; se pune putina sare si se lasa sa fiarba, pana sunt toate patrunse. Rosiile uscate se acopera cu apa fierbinte, se lasa 30', se scurg si se toaca. Cand fasolea si costita sunt fierte, se adauga zeama de varza (de preferat fiarta inainte) , Dulceata de ceapa rosie , Dulceata de usturoi , rosiile cherry, rosiile uscate, oregano uscat si se lasa sa dea in clocot, se potriveste gustul cu sare, piper. Smantana se bate cu ouale, se amesteca cu 2-3 polonice de zeama din ciorba si se pune in oala cu fasole; se amesteca, se stinge focul si se presara cu verdeata tocata.
Nici un comentariu postat pentru aceasta reteta