Covrigei sarati (aperitive)
Intr-un castron, se freaca drojdia cu zaharul pana se lichefiaza, se dilueaza cu 100 ml lapte, se amesteca cu 130 g faina si se lasa sa creasca 15'. Dupa aceea se adauga restul de lapte, untul topit si sarea si se amesteca. La urma se pune faina care a mai ramas, se framanta cu mana 7-8', apoi se lasa sa creasca 15'. Se ia din aluat cate o bucata si, pe foaia de nailon, presarata cu putina faina, se modeleaza un rulou cu diametrul de 2 cm apoi se taie in bucati de 2 cm. Din fiecare bucatica se formeaza un sul subtire de 20 cm lungime; capetele acestuia se petrec, unul peste altul in forma de X, la o distanta de 3 cm de la terminarea lor, apoi capetele se indeparteaza unul de altul ca un V se ridica bucla formata si se rastoarna peste varful capetelor obtinandu-se astfel o forma de covrigi cu trei despartituri. Covrigeii se aseaza direct in tava, la distanta de 1 cm unul de altul, deoarece nu cresc prea mult. Pentru stropit; faina si sarea se freaca cu laptele sau cu apa rece, adaugate cate putin la inceput, ca sa nu se formeze cocoloase, se amesteca pe foc pana cand fierb 2-3 clocote ca sa se lege.....
(Pentru a putea vizualiza ingredientele si reteta completa, va rugam sa va autentificati. Daca nu aveti creat un cont, atunci va rugam inregistrati-va.)
Nici un comentariu postat pentru aceasta reteta