bundegatit.ro

Mancarea este singurul lucru frumos care hraneste

 
 

Covrigei sarati (aperitive)

 
(nota 5.0 din 1 vot)
 
 
Intr-un castron, se freaca drojdia cu zaharul pana se lichefiaza, se dilueaza cu 100 ml lapte, se amesteca cu 130 g faina si se lasa sa creasca 15'. Dupa aceea se adauga restul de lapte, untul topit si sarea si se amesteca. La urma se pune faina care a mai ramas, se framanta cu mana 7-8', apoi se lasa sa creasca 15'. Se ia din aluat cate o bucata si, pe foaia de nailon, presarata cu putina faina, se modeleaza un rulou cu diametrul de 2 cm apoi se taie in bucati de 2 cm. Din fiecare bucatica se formeaza un sul subtire de 20 cm lungime; capetele acestuia se petrec, unul peste altul in forma de X, la o distanta de 3 cm de la terminarea lor, apoi capetele se indeparteaza unul de altul ca un V se ridica bucla formata si se rastoarna peste varful capetelor obtinandu-se astfel o forma de covrigi cu trei despartituri. Covrigeii se aseaza direct in tava, la distanta de 1 cm unul de altul, deoarece nu cresc prea mult. Pentru stropit; faina si sarea se freaca cu laptele sau cu apa rece, adaugate cate putin la inceput, ca sa nu se formeze cocoloase, se amesteca pe foc pana cand fierb 2-3 clocote ca sa se lege.....
(Pentru a putea vizualiza ingredientele si reteta completa, va rugam sa va autentificati. Daca nu aveti creat un cont, atunci va rugam inregistrati-va.)

Mai puteti vizualiza si...

 

Nici un comentariu postat pentru aceasta reteta

Va mai recomandam si...

 
 
photo
Covrigei(aperitive)
 
photo
 
photo
 
photo
 
photo
 
photo
 
photo
 
photo
 
photo
 
photo
Salata de heringi sarati(preparate din peste)
 
photo
Covrigi sarati(aperitive)
 
photo
 
photo
 
photo
 
photo
Bufet rapid(sfaturi utile)
 
photo
 
photo
Crochete aurii(aperitive)
 
photo
 
photo