bundegatit.ro

Mancarea este singurul lucru frumos care hraneste

 
 

Cozonac cu nuci (dulciuri)

 
 
 
Galbenusurile se amesteca cu sarea si se tin la cald. Uleiul, margarina si untul se incalzesc putin impreuna. Laptele se fierbe. Miezul de nuca se alege de impuritati si se zdrobeste.
Drojdia se amesteca cu 50 g zahar pana se obtine o compozitie fluida, apoi se dizolva in 350 ml lapte caldut si se adauga treptat 500 g faina; se obtine maiaua peste care se presara putina faina si se lasa la fermentat (dospit) la caldura, pana isi mareste volumul de 2-3 ori. In 250 ml lapte fierbinte se adauga treptat 125 g faina, amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase; compozitia obtinuta se lasa sa se raceasca pana devine calduta. In 75 ml lapte caldut, se dizolva 250 g zahar, se adauga galbenusurile, coaja rasa de lamaie, esenta de rom, zaharul vaniltat si se amesteca pentru omogenizare; compozitia obtinuta se tine la cald. Albusurile se bat spuma, se adauga treptat 250 g zahar, continuand baterea pana la dizolvarea completa a acestuia. Maiaua dospita se amesteca cu compozitia de faina oparita si galbenusurile, apoi se adauga albusurile si se amesteca usor pana la uniformizare; se adauga treptat 1.5 kg faina pana la inglobarea intregii cantitati, dupa care se adauga treptat grasimea incalzita si se framanta pana apar bule de aer la suprafata, iar aluatul se desprinde de peretii vasului; dupa framantare, aluatul se unge la suprafata cu ulei, se ung si peretii vasului si se lasa la fermentat (dospit) 60-90', cu vasul acoperit; in timpul dospirii, aluatul se reframanta de 2-3 ori prin introducerea marginii acestuia spre interior. Umplutura: albusurile se bat spuma, se adauga treptat zaharul si se continua baterea pana la dizolvarea completa a acestuia; se adauga miezul de nuca, esenta de rom, zaharul vanilat, cacao si se amesteca pana la uniformizare. Aluatul dospit se portioneaza in 5 sau 10 bucati egale, in functie de marimea formelor; fiecare bucata de aluat se intinde pe planseta unsa cu ulei, in foaie cu grosimea de 1 cm, se aseaza 300 g sau respectiv 150 g de umplutura in strat uniform pe toata suprafata; se indoaie marginile spre interior, apoi se ruleaza.....
(Pentru a putea vizualiza ingredientele si reteta completa, va rugam sa va autentificati. Daca nu aveti creat un cont, atunci va rugam inregistrati-va.)

Mai puteti vizualiza si...

 

Nici un comentariu postat pentru aceasta reteta

Va mai recomandam si...

 
 
photo
 
photo
Cozonac in vin(dulciuri)
 
photo
 
photo
 
photo
 
photo
Cozonac-4(dulciuri)
 
photo
Cozonac(dulciuri)
 
photo
 
photo
 
photo
 
photo
 
photo
Cozonac cu mac(dulciuri)
 
photo
Cozonac-2(dulciuri)
 
photo
Cozonac-3(dulciuri)
 
photo
 
photo
 
photo
 
photo
 
photo