Cozonac cu rahat (dulciuri)
Galbenusurile se amesteca cu sarea si se tin la cald. Uleiul, margarina si untul se incalzesc putin impreuna. Laptele se fierbe. Rahatul se taie bucati mici si se pudreaza cu 50 g faina.
Drojdia se amesteca cu 50 g zahar, pana se obtine o compozitie fluida, apoi se dizolva in 350 ml lapte caldut si se adauga treptat 500 g faina; se obtine maiaua peste care se presara putina faina si se lasa la fermentat (dospit) la caldura, pana isi mareste volumul de 2-3 ori. In 250 ml lapte fierbinte se adauga treptat 125 g faina, amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase; compozitia obtinuta se lasa sa se raceasca pana devine calduta. In 75 ml lapte caldut, se dizolva 250 g zahar, se adauga galbenusurile, coaja rasa de lamaie, esenta de rom, zaharul vanilat si se amesteca pentru omogenizare; compozitia obtinuta se tine la caldura. Albusurile se bat spuma, se adauga treptat 250 g zahar, continuand baterea pana la dizolvarea completa a acestuia. Maiaua dospita se amesteca cu compozitia de faina oparita si galbenusurile, apoi se adauga albusurile si se amesteca usor pana la uniformizare; se adauga treptat 1.5 kg faina pana la inglobarea intregii cantitati; apoi se adauga treptat grasimea incalzita si se framanta pana apar bule de aer la suprafata, iar aluatul se desprinde de peretii vasului; dupa framantare, aluatul se unge la suprafata cu ulei, se ung si peretii vasului si se lasa la fermentat (dospit) cu vasul acoperit, 60-90' la caldura; in timpul dospirii, aluatul se reframanta de 2-3 ori prin introducerea marginii acestuia spre interior. Aluatul dospit se portioneaza in 5 sau 10 bucati egale, in functie de marimea formelor; fiecare bucata de aluat se intinde pe planseta unsa cu ulei, in foaie cu grosimea de 1 cm; se aseaza bucatile de rahat in mod uniform pe toata suprafata, se ruleaza usor, apoi se pun in forma unsa cu margarina.....
Drojdia se amesteca cu 50 g zahar, pana se obtine o compozitie fluida, apoi se dizolva in 350 ml lapte caldut si se adauga treptat 500 g faina; se obtine maiaua peste care se presara putina faina si se lasa la fermentat (dospit) la caldura, pana isi mareste volumul de 2-3 ori. In 250 ml lapte fierbinte se adauga treptat 125 g faina, amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase; compozitia obtinuta se lasa sa se raceasca pana devine calduta. In 75 ml lapte caldut, se dizolva 250 g zahar, se adauga galbenusurile, coaja rasa de lamaie, esenta de rom, zaharul vanilat si se amesteca pentru omogenizare; compozitia obtinuta se tine la caldura. Albusurile se bat spuma, se adauga treptat 250 g zahar, continuand baterea pana la dizolvarea completa a acestuia. Maiaua dospita se amesteca cu compozitia de faina oparita si galbenusurile, apoi se adauga albusurile si se amesteca usor pana la uniformizare; se adauga treptat 1.5 kg faina pana la inglobarea intregii cantitati; apoi se adauga treptat grasimea incalzita si se framanta pana apar bule de aer la suprafata, iar aluatul se desprinde de peretii vasului; dupa framantare, aluatul se unge la suprafata cu ulei, se ung si peretii vasului si se lasa la fermentat (dospit) cu vasul acoperit, 60-90' la caldura; in timpul dospirii, aluatul se reframanta de 2-3 ori prin introducerea marginii acestuia spre interior. Aluatul dospit se portioneaza in 5 sau 10 bucati egale, in functie de marimea formelor; fiecare bucata de aluat se intinde pe planseta unsa cu ulei, in foaie cu grosimea de 1 cm; se aseaza bucatile de rahat in mod uniform pe toata suprafata, se ruleaza usor, apoi se pun in forma unsa cu margarina.....
(Pentru a putea vizualiza ingredientele si reteta completa, va rugam sa va autentificati. Daca nu aveti creat un cont, atunci va rugam inregistrati-va.)
Nici un comentariu postat pentru aceasta reteta