Friptura din ciocanele de curcan (mancaruri)
Ciocanelele curatate si spalate, se pun intr-un bol mare, se acopera cu apa (masurata) . Intr-un bol sau o cratita se pune 250 ml apa si sare: 1 lingura sare la fiecare 250 ml apa, tinand cont si de apa pusa peste ciocanele; se dizolva sarea si se toarna in bol poeste carne; se amesteca saramura, sa fie uniforma, se acopera bolul si se pune la rece peste noapte sau minim 8 ore; se pune bolul in bucatarie cu 1 ora inainte de gatit, ca sa ajunga la temperatura camerei. Se scot din saramura se aseaza pe o tava incapatoare, se pun catei de usturoi feliati sub piele, sub ciocanele si deasupra lor, se stropeste carnea cu ulei, se presara cu piper macinat si boia; in tava se toarna vinul, 2 pahare de apa, se pune vegeta sau sare, se acopera cu folie de aluminiu si se pune in cuptorul.....
(Pentru a putea vizualiza ingredientele si reteta completa, va rugam sa va autentificati. Daca nu aveti creat un cont, atunci va rugam inregistrati-va.)
Nici un comentariu postat pentru aceasta reteta