bundegatit.ro

Mancarea este singurul lucru frumos care hraneste

 
 

Ghimbir confiat (conserve)

 
(nota 5.0 din 1 vot)
 
 
Se spala bine ghimbirul, se curata si se taie in felii subtiri de 3 mm grosime. Intr-un vas se pun 3 cani de apa, sarea, zaharul si se fierb pana se topeste zaharul si sarea; se adauga feliile de ghimbir si se lasa la fiert 45', sau pana ghimbirul se inmoaie putin; se opreste focul, se acopera vasul cu un servet curat de bucatarie si se lasa peste noapte; a doua zi se scot feliile de ghimbir din sirop, iar siropul se fierbe in continuare pana incepe sa se lege (se poate face testul cu picatura: se picura din sirop intr-un pahar cu apa rece, iar cand picatura nu se mai dezintegreaza si este compacta, atunci siropul este legat) . Fructele scoase din sirop se pot pregati in doua feluri: o parte se pun inapoi in siropul legat rezultand ghimbirul confiat in sirop, care se pastreaza asa in sirop intr-un borcan inchis etans la frigider sau intr-un loc racoros; cealalta parte se da prin zahar si se lasa sa se usuce la soare, rezultand ghimbirul confiat uscat care se pastreaza cateva luni intr-un recipient.....
(Pentru a putea vizualiza ingredientele si reteta completa, va rugam sa va autentificati. Daca nu aveti creat un cont, atunci va rugam inregistrati-va.)
Sursa: Vicky's Recipes

Mai puteti vizualiza si...

 

Anunturi Google

 
 

Nici un comentariu postat pentru aceasta reteta

Promotii eMag

 
 

Va mai recomandam si...

 
 
photo
Ghimbir murat(conserve)
 
photo
 
photo
 
photo
 
photo
 
photo
 
photo
 
photo
 
photo
 
photo
 
photo
 
photo
 
photo
Apa cu ghimbir(terapeutice)
 
photo
 
photo
 
photo
 
photo
 
photo
 
photo