bundegatit.ro

Mancarea este singurul lucru frumos care hraneste

 
 

Mancare de bame (mancaruri)

 
 
 
De la bame se consuma pastaile care au o forma speciala, scurta (3-4 cm) si bombata. Bamele sunt bune pentru gatit numai cand sunt tinere, cu pastaia frageda; cele batrane au invelisul tare (fibros, cu multa celuloza) . Cand se fierb, coaja lor elimina un suc cleios, mucilaginos; cele tinere, mai putin. Pentru a inlatura acest neajuns, 1 kg de bame se fierbe numai 5 minute in 1/2 l apa clocotita cu 1/2 l bors sau in 1 l apa, cu 50 ml otet si o lingurita rasa de sare. Se iau de pe foc, se lasa in apa acoperite inca 15-20 minute, se limpezesc in mai multe ape reci, pana se curata de substanta mucilaginoasa si apoi se pregatesc dupa reteta. Ceapa, taiata marunt, se caleste intr-o cratita, un minut, in ulei, la foc mic, amestecandu-se mereu. Totul se stinge cu sucul de rosii, vinul, foaia de dafin, 10 boabe de piper sau un virf de cutit cu piper macinat si sare. Se amesteca si cratita se introduce in cuptor, descoperita, unde se lasa 30 minute, ca bamele sa fiarba.....
(Pentru a putea vizualiza ingredientele si reteta completa, va rugam sa va autentificati. Daca nu aveti creat un cont, atunci va rugam inregistrati-va.)

Mai puteti vizualiza si...

 

Nici un comentariu postat pentru aceasta reteta

Va mai recomandam si...

 
 
photo
 
photo
 
photo
 
photo
 
photo
 
photo
Mancare de boabe(mancaruri)
 
photo
 
photo
 
photo
 
photo
 
photo
 
photo
 
photo
 
photo
Mancare de gutui(mancaruri)
 
photo
 
photo
 
photo
Mancare de linte(mancaruri)
 
photo
 
photo