Mancare de cartofi (mancaruri)
Este o mancare care se face repede. Ceapa taiata marunt se caleste in ulei, intr-o cratita de 1 1/2 l, la foc mic, cu un disc de metal, subtire sub ea peste ochiul de aragaz, amestecand mereu pana ii scade apa si devine lucioasa, fara sa se ingalbeneasca; se pune un varf de lingurita cu boia dulce sau 1/2 lingurita cu pasta de ardei, amestecandu-se numai de 2-3 ori; imediat, se stinge cu 1/4 l apa. Cand clocoteste apa, se adauga cartofii curatati de coaja si taiati in sferturi mici de 2 cm grosime. Se completeaza cu apa atat cat sa-i cuprinda, se sareaza dupa gust si se adauga un varf de cutit piper. Se lasa sa fiarba acoperiti 15-20 minute, intorcandu-se in sos, pana se inmoaie, fara sa se zdrobeasca si apa scade cu 1-2 cm sub nivelul lor. Pentru aroma, se adauga patrunjel sau marar taiat marunt, sau din ambele, sau dupa gust si o foaie de dafin. Se mai gusta daca este destul de sarata, deoarece cartofii absorb mai multa sare decat alte legume. Sosul nu trebuie ingrosat cu faina, amidonul din cartofi este suficient ca sa-l lege putin. In cazul cand se doreste ca mancarea sa aiba mai mult sos, acesta se poate lega cu o lingurita de faina, frecata cu o lingura de apa rece; se amesteca cu.....
(Pentru a putea vizualiza ingredientele si reteta completa, va rugam sa va autentificati. Daca nu aveti creat un cont, atunci va rugam inregistrati-va.)








Nici un comentariu postat pentru aceasta reteta