Mancare de praz (mancaruri)
Bulbul prazului, pana la frunzele verzi, se taie in bucati de 2. 5-3 cm care se vor pune intr-o cratita de 2 l cu ulei; se presara cu sare si se inabuse la foc mic 6-7 minute, acoperite; se adauga rosiile taiate in felii mai groase sau sucul de rosii sau o lingura cu pasta diluata cu 1/4 l apa, 2-3 felii de lamaie, vinul, foaia de dafin, 10 boabe de piper sau un virf de cutit cu piper macinat si patrunjel. Zaharul se caramelizeaza pana face putina spuma, se stinge cu 2-3 linguri cu apa fierbinte, lasandu-se pe foc pana se topeste, apoi se adauga in sos. Se amesteca toate, se da cratita descoperita la cuptor, unde se lasa 30 minute, la foc mijlociu. Faina nu se pune, deoarece sosul nu.....
(Pentru a putea vizualiza ingredientele si reteta completa, va rugam sa va autentificati. Daca nu aveti creat un cont, atunci va rugam inregistrati-va.)
Nici un comentariu postat pentru aceasta reteta