bundegatit.ro

Mancarea este singurul lucru frumos care hraneste

 
 

Mancare de vinete (mancaruri)

 
 
 
Se aleg vinete de marime mijlocie, de culoare neagra-violacee, lucioase si pufoase. Vinetele spalate, necuratate de coaja, se taie in bucati mici. Se pun intr-un castron, se presara cu o lingurita de sare fina, se amesteca bine si se lasa 30 minute ca sarea; prin topirea ei, se extraga zeama amara din ele. Daca se pune sare mai multa si se tin mai mult timp cu sare, vinetele se intaresc si fierb greu. Se spala apoi in doua ape reci, si se storc bine in pumni. Ceapa taiata in felii subtiri, se caleste 2-3 minute, in ulei, amestecand mereu la foc mic; apoi se adauga ardeii taiati in felii subtiri, vinetele, rosiile taiate in felii de 2 cm grosime si 3-4 linguri cu apa. Se presara cu sare si se amesteca bine, ca toate ingredientele sa fie repartizate uniform in cratita. Se dau la cuptor, acoperite, lasandu-le sa fiarba cam 30 minute, la foc mijlociu, pana se inmoaie toate si se formeaza sosul. Nu se.....
(Pentru a putea vizualiza ingredientele si reteta completa, va rugam sa va autentificati. Daca nu aveti creat un cont, atunci va rugam inregistrati-va.)

Mai puteti vizualiza si...

 

Nici un comentariu postat pentru aceasta reteta

Va mai recomandam si...

 
 
photo
Mancare de vinete picanta(bucataria franceza)
 
photo
 
photo
 
photo
 
photo
 
photo
Mancare de legume la cuptor(bucataria franceza)
 
photo
 
photo
 
photo
 
photo
Mancare de bame(mancaruri)
 
photo
 
photo
Mancare de boabe(mancaruri)
 
photo
 
photo
 
photo
 
photo
 
photo
 
photo
 
photo