Pariziene cu mere (dulciuri)
Drojdia se pune in 50 ml apa calduta, impreuna cu 1.5 lingurite zahar; se lasa 10-15'. Intr-un bol, se pune 600 g faina, restul de zahar tos, ouale, coaja de lamaie, zaharul vanilat, smantana, iaurtul, untul moale (la temperatura camerei) si se toarna drojdia crescuta; se framanta totul si se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul. Intre timp se curata merele, se rad si se calesc in tigaie fara grasime, pana nu mai au lichid; se lasa sa se raceasca si se amesteca cu zaharul si scortisoara. Aluatul crescut, se intinde pe o planseta presarata cu faina, se taie patrate si pe mijlocul fiecaruia se pune din mere; se aduna capetele opuse.....
(Pentru a putea vizualiza ingredientele si reteta completa, va rugam sa va autentificati. Daca nu aveti creat un cont, atunci va rugam inregistrati-va.)
Nici un comentariu postat pentru aceasta reteta