Prajitura cu branza si lamaie (dulciuri)
Stafidele se pun intr-un castronel, se adauga brandyul si se lasa minim 30'sau pana a fost absorbit aproape tot lichidul. Se captuseste cu hartie de copt unsa cu putin unt, fundul unei forme de copt cu fund detasabil, neaderenta, cu diametrul de 20 cm; se ung cu putin unt si marginile formei, apoi se presara cu 1 lingura de gris si se intoarce forma, astfel ca sa se acopere bine fundul si lateralele; se scutura excesul de gris si se pune forma deoparte. Ricotta se paseaza printr-o sita fina si se pune intr-un castron; se adauga galbenusurile, zaharul, zeama de lamaie, extractul de vanilie, restul de gris, coaja de lamaie si stafidele impreuna cu brandy; se amesteca bine si se toarna in forma tapetata; se netezeste si se pune in cuptorul preincalzit, la 180 grade, pentru 35-40' sau pana suprafata este rumenita, iar marginile se desprind de forma; se lasa sa se raceasca 2-3 ore, in cuptorul stins si cu usa cuptorului intredeschisa. Topping: se decojesc portocalele, mandarinele si lamaia, se indeparteaza membrana alba si se taie.....
(Pentru a putea vizualiza ingredientele si reteta completa, va rugam sa va autentificati. Daca nu aveti creat un cont, atunci va rugam inregistrati-va.)
Sursa: bucataria kaufland
Nici un comentariu postat pentru aceasta reteta