Prajitura cu gris in lapte si afine-Rodica (dulciuri)
Se amesteca toate ingredientele de la aluat, se formeaza o bila, se inveleste in folie alimentara si se pune la frigider pentru 30'; se intinde si se aseaza intr-o forma de tort cu diametrul de 24-26 cm, tapetata cu hartie de copt (sau unsa cu unt) ; se formeaza si o margine inalta de 2 cm, se inteapa aluatul din loc in loc si se pune la frigider pentru 20'; se acopera cu hartie de copt, se umple cu bile ceramice (sau boabe de fasole, linte, etc) si se pune in cuptorul preincalzit, la 180 grade, pentru 10-12'; se indeparteaza boabele si hartia de deasupra. Laptele se da in fiert, se adauga (in ploaie) zaharul si grisul, amestecand mereu; dupa 3'se indeparteaza de pe foc, se adauga repede galbenusurile, coniacul, coaja de lamaie si se amesteca energic; se pun stafidele, se.....
(Pentru a putea vizualiza ingredientele si reteta completa, va rugam sa va autentificati. Daca nu aveti creat un cont, atunci va rugam inregistrati-va.)
Nici un comentariu postat pentru aceasta reteta