Prajitura cu lamaie si nuca de cocos (dulciuri)
Blat: albusurile se bat spuma tare; se adauga zaharul, zeama de lamaie si se bate pana se intareste spuma din nou; se adauga galbenusurile, untul moale (la temperatura camerei) si se amesteca; se presara faina amestecata cu praful de copt; se omogenizeaza si se toarna intr-o tava unsa cu unt; se pune in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pentru 30'. Crema: 150 ml lapte, se pune la fiert cu zaharul si coaja rasa de lamaie; cand incepe sa clocoteasca se toarna faina diluata in 150 ml lapte; se amesteca mereu pana se ingroase crema; se ia de pe foc, se toarna zeama de lamaie, se amesteca si se lasa sa se raceasca, amestecand din cand in cand; se adauga untul moale (la temperatura camerei) si se amesteca usor. Blatul rece, se taie.....
(Pentru a putea vizualiza ingredientele si reteta completa, va rugam sa va autentificati. Daca nu aveti creat un cont, atunci va rugam inregistrati-va.)
Nici un comentariu postat pentru aceasta reteta