Prajitura cu ness si nuca (dulciuri)
Pentru blat, se amesteca cele 10 galbenuse cu 5 linguri zahar, ness-ul si cacaoa. Albusurile se bat spuma, se adauga cele 5 linguri de zahar si se bate in continuare pana spuma ramane tare. Se amesteca spuma cu compozitia de galbenusuri, faina si praful de copt. Se da la cuptor, la foc potrivit.
Crema: cele 2 oua intregi si cele 2 galbenuse se amesteca cu zaharul. Se bat pe aburi pana devine o crema spumoasa. Se adauga si zaharul vanilat si se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-a racit, se amesteca cu untul/margarina.
Glazura: albusele, zaharul, ness-ul si cacaoa se bat pe aburi pana devine de o compozitie spumoasa.
Asamblarea prajiturii: blatul racit, se taie in doua. Peste prima jumatate se pune 1/2 din crema, se pune al doilea blat si crema ramasa. Peste crema se pun nucile prajite (atentie!! sa nu fie calde), iar peste nuci se pune glazura de ness si cacao (care se intinde cat mai repede peste nuci, pentru a nu se intari)
Nici un comentariu postat pentru aceasta reteta