Scaricica glazurata (mancaruri)
Scaricica spalata si uscata cu servete de hartie, se presara cu sare, piper. Se ia o tava cu margini mai inalte, se tapeteaza cu hartie de copt si in care se aseaza un gratar; pe gratar se pune scaricica si in tava se toarna 500-700 ml apa; se presara usturoiul si ghimbirul curatate si taiate bucati mari; se acopera totul cu folie de aluminiu si se pune in cuptorul preincalzit, la 200 grade, pentru 40-50'; se indeparteaza folia si scaricica se unge cu glazura (obtinuta prin amestecarea tuturor ingredientelor) apoi se pune din nou la cuptor, la 180 grade, pentru 20-25'; se intoarce, se unge cu glazura si se mai lasa 20-25', adaugand vinul si apa daca mai este nevoie; se intoarce din nou, se unge, iar restul (daca ramane) de glazura se rastoarna in sosul din tava si se pune la cuptor pana scaricica este bine facuta. Se serveste simpla sau cu Spanac cu usturoi si smantana sau orice garnitura dorita.
Sosul din tava se strecoara sau se indeparteaza doar ghimbirul, se pune intr-o craticioara, se completeaza (daca este nevoie) cu apa sau vin, se potriveste gustul cu sare, piper si se da in clocot; se poate servi alaturi de garnitura cu care se serveste carnea.
Sosul din tava se strecoara sau se indeparteaza doar ghimbirul, se pune intr-o craticioara, se completeaza (daca este nevoie) cu apa sau vin, se potriveste gustul cu sare, piper si se da in clocot; se poate servi alaturi de garnitura cu care se serveste carnea.
Nici un comentariu postat pentru aceasta reteta