Supa de pui picanta,cu galuste de gris (supe si ciorbe)
Intr-o oala mare se pune carnea bine spalata, zarzavatul bine spalat si curatat sau nu, ardeiul (cantitatea de ardei depinde de cat este de iute si de cat de picanta se doreste supa; daca nu se stie cat de iute va iesi, mai bine se pune la inceput doar putin si se mai adauga pe parcursul fierberii) crestat in 1/2 si se acopera cu apa; se adauga putina sare si se pune la foc mare; se lasa sa dea in clocot, se reduce focul, se aduna spuma formata si cand nu se mai formeaza se pun boabele de piper; se lasa sa fiarba 30' sau pana carnea si zarzavatul sunt bine fierte si se potriveste gustul cu sare; se stinge focul, se lasa 20-30', se strecoara si supa se pune din nou la fiert; cand incepe sa clocoteasca, se adauga Galuste de gris cu untura sau orice tip de galuste sau taitei; se fierb, in functie de reteta aleasa, se presara cu patrunjel.....
(Pentru a putea vizualiza ingredientele si reteta completa, va rugam sa va autentificati. Daca nu aveti creat un cont, atunci va rugam inregistrati-va.)
Nici un comentariu postat pentru aceasta reteta