Supa de sparanghel cu smantana (supe si ciorbe)
Sparanghelul se rupe (fiecare fir de unde "vrea") , partea tare se arunca, 3-4 cm din varfuri se taie si se pun pe o farfurie iar restul tulpinii se taie la 1, 5-2, 5 cm. Morcovii, cepele, usturoiul se curata, se toaca marunt sau se rad pe razatoarea mare, tecile de apio se taie dupa dorinta. In untul topit si uleiul incins se pune: apio, tecile de sparanghel (fara varfuri) , morcovii, cepele, usturoiul si se calesc 3-5'; se sting cu supa, se lasa sa dea in clocot si se reduce focul (saca se foloseste supa se pune putina sare, daca se foloseste apa cu concentrat nu se pune, deoarece acesta are multa sare) ; se fierbe 20-25'sau pana legumele sunt bine patrunse; se pun varfurile de sparanghel, dovlecelul cubulete, se fiarbe 5' apoi se adauga smantana batuta cu 2 oua si 2 polonice de supa fierbinte; se potriveste gustul cu sare, piper, se stinge focul si se presara cu verdeata tocata.
Intr-o cratita cu diametrul mare se pun 2-3 l de apa, se lasa sa dea in clocot, se pune sare, otet, se "agita" cu ajutorul unei linguri de lemn,.....
Intr-o cratita cu diametrul mare se pun 2-3 l de apa, se lasa sa dea in clocot, se pune sare, otet, se "agita" cu ajutorul unei linguri de lemn,.....
(Pentru a putea vizualiza ingredientele si reteta completa, va rugam sa va autentificati. Daca nu aveti creat un cont, atunci va rugam inregistrati-va.)
Nici un comentariu postat pentru aceasta reteta