Tarta cu prune uscate si smantana (dulciuri)
Umplutura. Prunele se inmoaie 4 ore in ceai (daca prunele sunt rigide se lasa peste noapte, iar daca sunt moi nu se inmoaie) ; se scurge ceaiul si prunele se umplu cu nuci. Blatul: untul taiat bucate se freaca cu faina (cu mainile) , pana sunt ca niste firimituri (se face rapid, sa nu se inmoaie untul) se adauga 6 linguri de apa, se aduna aluatul intr-o bila si se intinde imediat; se aseaza intr-o forma de copt detasabila (diametrul de 23 cm) , tapetata cu hartie de copt; se formeaza bordurile si se taie marginile (inaltimea bordurilor trebuie sa fie de 3 cm) ; se acopera forma cu folie alimentara si se pune la frigider pentru 30'; se scoate din frigider, se inteapa aluatul cu o furculita, se acopera cu hartie de copt si se presara deasupra fasole sau mazare; se pune in cuptorul preincalzit, la 180 grade, pentru 15-20', ca să se rumenească ușor; se inlatura fasolea, hartia de copt si se distribuie.....
(Pentru a putea vizualiza ingredientele si reteta completa, va rugam sa va autentificati. Daca nu aveti creat un cont, atunci va rugam inregistrati-va.)
Sursa: bucatarul.eu
Nici un comentariu postat pentru aceasta reteta