bundegatit.ro

Mancarea este singurul lucru frumos care hraneste

 
 

Tarta cu prune uscate si smantana (dulciuri)

 
(nota 5.0 din 2 voturi)
 
 
Umplutura. Prunele se inmoaie 4 ore in ceai (daca prunele sunt rigide se lasa peste noapte, iar daca sunt moi nu se inmoaie) ; se scurge ceaiul si prunele se umplu cu nuci. Blatul: untul taiat bucate se freaca cu faina (cu mainile) , pana sunt ca niste firimituri (se face rapid, sa nu se inmoaie untul) se adauga 6 linguri de apa, se aduna aluatul intr-o bila si se intinde imediat; se aseaza intr-o forma de copt detasabila (diametrul de 23 cm) , tapetata cu hartie de copt; se formeaza bordurile si se taie marginile (inaltimea bordurilor trebuie sa fie de 3 cm) ; se acopera forma cu folie alimentara si se pune la frigider pentru 30'; se scoate din frigider, se inteapa aluatul cu o furculita, se acopera cu hartie de copt si se presara deasupra fasole sau mazare; se pune in cuptorul preincalzit, la 180 grade, pentru 15-20', ca să se rumenească ușor; se inlatura fasolea, hartia de copt si se distribuie.....
(Pentru a putea vizualiza ingredientele si reteta completa, va rugam sa va autentificati. Daca nu aveti creat un cont, atunci va rugam inregistrati-va.)
Sursa: bucatarul.eu

Mai puteti vizualiza si...

 

Nici un comentariu postat pentru aceasta reteta

Va mai recomandam si...

 
 
photo
 
photo
 
photo
Tarta cu prune(dulciuri)
 
photo
 
photo
 
photo
 
photo
 
photo
 
photo
Tarta de lamaie(dulciuri)
 
photo
 
photo
Tarta cu cabanos(aperitive)
 
photo
 
photo
 
photo
Tarta de miere(dulciuri)
 
photo
 
photo
 
photo
 
photo
Tarta trianon(dulciuri)
 
photo