Gogosi economice-2 (dulciuri)
Daca drojdia este uscata, se inmoaie cu 2-3 linguri de apa calduta (din cantitatea respectiva) ; dupa 2-3 minute, cand s-a inmuiat, se adauga 2 linguri cu varf de faina si apa, ca sa se formeze un aluat mai moale, care se lasa sa creasca 15 minute (la cald) . Se adauga, apoi, si restul de apa, vinul alb, acrisor, jumatate din cantitatea de untdelemn sau alta grasime moale sau topita (dar nu fierbinte) , sarea si coaja de lamaie. Se amesteca bine cu maiaua, apoi, se adauga restul de faina. Se amesteca bine cu lingura si apoi se framanta cu mana 6-7 minute, pana cand se desprinde de mana si de vas. Dupa aceea, se pune restul de undelemn sau alta grasime topita, cu care nu se mai framanta, ci numai se impatureste. Dupa ce s-a incorporat bine grasimea, se lasa sa creasca 20 minute, la cald, pana cand isi dubleaza volumul. Aluatul se pune pe masa sau pe o foaie de nailon, bine presarata cu faina si se intinde in foaie de 1 1/2 cm grosime, din care se taie gogosi, cu un pahar. Se prajesc in mult ulei incins, se scot pe hartie absorbanta; se pot servi simple sau cu marmelada sau presarate cu zahar.
Din acest aluat se pot face si scoverzi. Ca acestea sa se realizeze mai usor, se taie aluatul asa cum este intins, (de 1.....
Din acest aluat se pot face si scoverzi. Ca acestea sa se realizeze mai usor, se taie aluatul asa cum este intins, (de 1.....
(Pentru a putea vizualiza ingredientele si reteta completa, va rugam sa va autentificati. Daca nu aveti creat un cont, atunci va rugam inregistrati-va.)
Nici un comentariu postat pentru aceasta reteta