bundegatit.ro

Mancarea este singurul lucru frumos care hraneste

 
 

Oua umplute,in coji de lamai (aperitive)

 
 
 
Ficateii spalati si curatati de pielite, se pun la fiert, in apa, cat sa-i acopere, cu ceapa taiata in patru si foaia de dafin; se aduna spuma formata pe parcurs, pana apa este limpede; dupa ce au fiert 15-20' si sunt bine patrunsi, se scurg, pastrand si 100-150 ml din apa in care au fiert; se dau ficateii prin masina de tocat si se freaca cu untul (la temperatura camerei) ; se adauga sare, piper, nucsoara, coniac si se omogenizeaza bine, adaugand maioneza, smantana, galbenusurile zdrobite (sau date pe razatoarea mica) si/sau putin cate putin (cu lingura) , din zeama pastrata, pana are consistenta dorita; se pune la rece. Lamaile se spala bine si se taie in doua, pe lungime; se inlatura continutul (se poate stoarce zeama si cu ajutorul unei lingurite, se scoate partea interioara cu pielitele, pentru ca sa ramana cojile curate in interior. Ouale se fierb tare, se curata si se taie in jumatati, pe lungime; se scot galbenusurile, iar jumatatile de albus se potrivesc in jumatatile de lamaie, care se aranjeaza pe un platou garnisit cu frunze de salata; se umplu (de preferat cu ajutorul unui cornet pentru spritat sau cu o lingurita).....
(Pentru a putea vizualiza ingredientele si reteta completa, va rugam sa va autentificati. Daca nu aveti creat un cont, atunci va rugam inregistrati-va.)

Mai puteti vizualiza si...

 

Nici un comentariu postat pentru aceasta reteta

Va mai recomandam si...

 
 
photo
Oua umplute(aperitive)
 
photo
 
photo
Oua umplute-2(aperitive)
 
photo
Oua umplute-3(aperitive)
 
photo
 
photo
 
photo
 
photo
 
photo
Oua umplute cu peste(preparate din peste)
 
photo
 
photo
 
photo
 
photo
 
photo
 
photo
 
photo
 
photo
 
photo
 
photo