bundegatit.ro

Mancarea este singurul lucru frumos care hraneste

 
 

Pasca moldoveneasca (dulciuri)

 
 
 
Laptele se fierbe. Uleiul si margarina se incalzesc putin. Stafidele se curata de codite, se spala si se lasa sa se scurga. Cojile de portocale se taie cubulete.
Drojdia se amesteca cu 50 g zahar pana se obtine o compozitie fluida, apoi se dizolva in 250 ml lapte caldut si se adauga treptat 400 g faina; se obtine maiaua peste care se presara putina faina si se lasa la fermentat (dospit) la caldura, pana isi mareste volumul de 2-3 ori. In 200 ml lapte fierbinte se adauga treptat 100 g faina, amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase; compozitia obtinuta se lasa sa se raceasca pana devine calduta. In 75 ml lapte caldut, se dizolva jumatate din cantitatea de 200 g zahar, se adauga galbenusurile, coaja rasatura de lamaie, esenta de vanili si se amesteca pentru omogenizare; compozitia obtinuta se tine la cald. Albusurile se bat spuma, se adauga treptat 175 g zahar, continuand baterea pana la dizolvarea completa a acestuia. Maiaua dospita se amesteca cu compozitia de faina oparita si galbenusurile, apoi se adauga albusurile si se amesteca usor pana la uniformizare; se adauga treptat 1 kg faina pana la inglobarea intregii cantitati, apoi se adauga treptat grasimea incalzita si se framanta pana apar bule de aer la suprafata, iar aluatul se desprinde de peretii vasului; dupa framantare, aluatul se unge la suprafata cu ulei, se ung si peretii vasului si se lasa 60-90', la fermentat (dospit) cu vasul acoperit, la caldura. In timpul dospirii, aluatul se reframanta de 2-3 ori prin introducerea marginii acestuia spre interior. Umplutura: branza se amesteca cu ouale, stafidele, cojile de portocale, esenta de vanilie, faina si zaharul, pana la omogenizare. Aluatul dospit se portioneaza in 5 sau 10 bucati egale, in functie de marimea cercurilor de tort; din fiecare bucata de aluat se retine cam ΒΌ pentru margine si decor. Fiecare bucata de aluat se intinde pe planseta unsa cu ulei, in foaie cu grosimea de 1 cm si se aseaza intr-un cerc de tort.....
(Pentru a putea vizualiza ingredientele si reteta completa, va rugam sa va autentificati. Daca nu aveti creat un cont, atunci va rugam inregistrati-va.)

Mai puteti vizualiza si...

 

Nici un comentariu postat pentru aceasta reteta

Va mai recomandam si...

 
 
photo
Pasca(dulciuri)
 
photo
Pasca-2(dulciuri)
 
photo
Pasca-3(dulciuri)
 
photo
Pasca-4(dulciuri)
 
photo
Pasca cu branza(dulciuri)
 
photo
 
photo
 
photo
 
photo
Pasca de Paste(dulciuri)
 
photo
Pasca impletita(aperitive)
 
photo
 
photo
 
photo
 
photo
 
photo
 
photo
 
photo
 
photo
 
photo