Prajitura cu prune si mac (dulciuri)
Prunele spalate se taie in sferturi si se amesteca cu 50 g zahar; frisca se bate si se pune la frigider; 40 g mac se macina. Margarina, la temperatura camerei, se freaca spuma cu 150 g zahar; apoi se adauga treptat sarea, ouale, praful de copt dizolvat in lapte si faina; dupa ce este bine omogenizat, se toarna jumatate de compozitie intr-o tava (25/35 cm) unsa cu margarina si tapetata cu hartie de copt; in compozitia ramasa, se incorporeaza macul macinat si se toarna in tava peste compozitia simpla; deasupra se presara 3/4 din prune si se pune tava in cuptorul preincalzit, pentru 30', la foc mediu; se lasa sa se raceasca. Se inmoaie 10' gelatina in 100 ml apa, apoi se dizolva in bain-marie (pe aburi) . Smantana se mixeaza cu zaharul.....
(Pentru a putea vizualiza ingredientele si reteta completa, va rugam sa va autentificati. Daca nu aveti creat un cont, atunci va rugam inregistrati-va.)
Nici un comentariu postat pentru aceasta reteta