Cozonac "trandafir" -2 (dulciuri)
Se face un aluat, amestecand drojdia cu laptele si zaharul, apoi, treptat, galbenusurile frecate cu sare, faina, untdelemnul, romul, vanilia si coaja de lamaie. Se framanta bine si se lasa la dospit o ora. Se intinde pe planseta o foaie din aluat, se unge pe deasupra cu untul, frecat in prealabil cu zaharul pana a devenit ca o spuma. Se ruleaza foaia si se taie in 7-8 bucati; fiecare bucata se strange la unul din capete si se aseaza - una langa alta - cu partea stransa in jos, intr-o forma rotunda de tort, unsa cu unt si tapetata cu faina. Se mai lasa sa creasca 1/2 ora, apoi se introduce tava in cuptor, unde se tine 30-40 minute la foc.....
(Pentru a putea vizualiza ingredientele si reteta completa, va rugam sa va autentificati. Daca nu aveti creat un cont, atunci va rugam inregistrati-va.)
Nici un comentariu postat pentru aceasta reteta