bundegatit.ro

Mancarea este singurul lucru frumos care hraneste

 
 

Cozonac cu cacao-2 (dulciuri)

 
(nota 4.5 din 2 voturi)
 
 
Galbenusurile se amesteca cu sarea si se tin la cald. Uleiul, margarina si untul se incalzesc putin impreuna. Laptele se fierbe.
Drojdia se amesteca cu 25 g zahar, pana se obtine o compozitie fluida, apoi se dizolva in 175 ml lapte caldut si se adauga treptat 250 g faina; se obtine maiaua peste care se presara putina faina si se lasa la fermentat (dospit) la caldura, pana isi mareste volumul de 2-3 ori. In 125 ml lapte fierbinte se adauga treptat 60 g faina, amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase; compozitia obtinuta se lasa sa se raceasca pana devine calduta. In 50 ml lapte caldut, se dizolva 125 g zahar, se adauga galbenusurile, coaja rasa de lamaie, esenta de rom, zaharul vanilat si se amesteca pentru omogenizare; compozitia obtinuta se tine la caldura. Albusurile se bat spuma, se adauga treptat 125 g zahar, continuand baterea pana la dizolvarea completa a acestuia. Maiaua dospita se amesteca cu compozitia de faina oparita si galbenusurile, apoi se adauga albusurile si se amesteca usor pana la uniformizare; se adauga treptat 750 g faina pana la inglobarea intregii cantitati; apoi se adauga treptat grasimea incalzita si se framanta pana apar bule de aer la suprafata, iar aluatul se desprinde de peretii vasului; dupa framantare, aluatul se unge la suprafata cu ulei, se ung si peretii vasului si se lasa la fermentat (dospit) cu vasul acoperit, 60-90' la caldura; in timpul dospirii, aluatul se reframanta de 2-3 ori prin introducerea marginii acestuia spre interior. Aluatul dospit se portioneaza in 3-5 bucati egale, in functie de marimea formelor; fiecare bucata de aluat se intinde pe planseta unsa cu ulei, in foaie cu grosimea de 1 cm; se intinde cacaoa amestecata cu zahar si lapte, in mod uniform pe toata suprafata, se ruleaza usor, apoi se pun in forma unsa cu margarina si tapetata.....
(Pentru a putea vizualiza ingredientele si reteta completa, va rugam sa va autentificati. Daca nu aveti creat un cont, atunci va rugam inregistrati-va.)

Mai puteti vizualiza si...

 

Nici un comentariu postat pentru aceasta reteta

Va mai recomandam si...

 
 
photo
 
photo
 
photo
 
photo
 
photo
 
photo
Cozonac in vin(dulciuri)
 
photo
 
photo
 
photo
Cozonac(dulciuri)
 
photo
Cozonac de post(retete de post)
 
photo
Cozonac cu nuca(dulciuri)
 
photo
 
photo
 
photo
 
photo
 
photo
 
photo
Cozonac cu nuci(dulciuri)
 
photo
 
photo
Cozonac cu mac(dulciuri)