Cozonac umplut-2 (dulciuri)
Drojdia si 1 lingura zahar, se pun in 5-6 linguri de lapte caldut; se presara cu 1 lingura faina si se lasa la dospit. Laptele se fierbe cu zaharul si se lasa sa se racoreasca, pana este caldut si bun de pus in aluat. 3 oua si 1 galbenus, se bat cu sarea si aromele. Intr-un castron mare, se pune faina cernuta apoi se toarna amestecul cu drojdie, ouale cu arome, 5 linguri de ulei si se framanta; dupa 3-5' se adauga si restul de ulei, framantand bine, pana se desprinde aluatul de pe maini si de pe castron; se acopera cu un prosop si se lasa sa creasca; cand si-a dublat volumul, se framanta putin (de 2-3 ori) si se lasa iar sa creasca; se repeta aceasta operatie de 2-3 ori; se imparte aluatul in doua, se intinde, se aseaza umplutura, se ruleaza, se rasuceste putin si se aseaza in forme tapetate.....
(Pentru a putea vizualiza ingredientele si reteta completa, va rugam sa va autentificati. Daca nu aveti creat un cont, atunci va rugam inregistrati-va.)
Nici un comentariu postat pentru aceasta reteta