Pui condimentat,cu cartofi si ciuperci (mancaruri)
Puiul se curata, se spala si se sterge cu servete absorbante. Amestec de condimente si chimenul se prajesc in tigaie fara grasime, pana se simt aromele si se pun intr-un mojar; se zdrobesc putin, se adauga 1 lingurita sare si se zdrobesc in continuare; se adauga boiaua, curcuma, se amesteca, se pun usturoiul si ghimbirul tocate marunt si se zdrobesc in continuare pana se omogenizeaza totul. Puiul se maseaza bine cu 2-3 linguri untura apoi cu amestecul de condimente; se aseaza pe un gratar curbat pentru carne, asezat pe o tava cu hartie de copt; in jurul gratarului curbat, se pun cartofii curatati, taiati felii groase si amestecati cu amestec de condimente pentru cartofi si putina sare; se stropeste totul cu 2-3 linguri untura lichida (putin topita) , 200-300 ml apa, se acopera cu folie de aluminiu si se pune in cuptorul preincalzit, la 190 grade, pentru 30'; se indeparteaza folia, se pun (impreuna cu cartofii) ciupercile curatate si amestecate cu condiment pentru ciuperci; se pune tava din nou in.....
(Pentru a putea vizualiza ingredientele si reteta completa, va rugam sa va autentificati. Daca nu aveti creat un cont, atunci va rugam inregistrati-va.)
Nici un comentariu postat pentru aceasta reteta