Pui cipriot (mancaruri)
Pieptul de pui se taie, creindu-se buzunarase (pe partea fara piele) . Rosiile se pun pe tocator, impreuna cu sare, piper, patrunjel si se toaca, amestecandu-se bine; se adauga coaja rasa de lamaie, branza rupta si usturoiul zdrobit; dupa ce s-au tocat si s-au amestecat bine, se imparte in patru; cu fiecare portie se umple pieptul de pui, punand marginile peste umplutura; se aseaza in uleiul incins, la foc mic spre mediu, cu pielea in jos (buzunarele in sus) ; cand s-au rumenit putin, se intorc si se acopera cu un capac facut din hartie pergament (sau de copt) , udata bine si stoarsa; se intorc bucatile de carne din cand in cand, lasandu-le sa se faca 20-25'; se scot, se lasa sa se odihneasca 2-3', apoi se taie felii, in sosul format se pune zeama de lamaie, se amesteca putin si se toarna peste bucatile de carne. Se serveste cu garnitura de legume, Legume prajite sau Spanac rapid .
Nici un comentariu postat pentru aceasta reteta