bundegatit.ro

Mancarea este singurul lucru frumos care hraneste

 
 

Pui la cuptor cu cimbru si sos (mancaruri)

 
 
 
Cavitatea puiului se freaca cu 1/2 lingurita de sare, se baga inauntru firele de cimbru si ceapa taiata in jumatate; cu o sfoara de bucatarie, se leaga laolalta picioarele puiului, se ridica aripile catre gat si se duc varfurile spre spatele puiului, ca sa ramana fixate; se unge puiul cu jumatate din ulei, se presara deasupra 1/2 lingurita sare si 1/2 lingurita piper; se aseaza puiul cu pieptul in sus, pe o tava, se stropeste cu unt si se toarna 125 ml supa; se acopera puiul cu folie de aluminiu si se pune in cuptorul preincalzit, la 180 grade, pentru 45-50'; se scoate tava, se indeparteaza folia si se umezeste puiul cu 125 ml supa; se misca putin, sa nu se lipeasca de tava. In alta tava, se pun legumele: cartofii decojiti si taiati in jumatati, dovleacul taiat bucati, morcovii taiati in jumatati pe orizontala; se stropesc cu restul de ulei si se presara cu restul de sare si piper; se pun tavile in cuptor pentru 30-35', umezind puiul din cand in cand, cu sosul din tava; se intorc legumele si se mai lasa 15-20', pana carnea este bine facuta si legumele sunt rumenite si fragede. Puiul se scoate pe un platou, se acopera lejer cu folie de aluminiu si se pastreaza la cald. Pentru.....
(Pentru a putea vizualiza ingredientele si reteta completa, va rugam sa va autentificati. Daca nu aveti creat un cont, atunci va rugam inregistrati-va.)
Sursa: bucataria kaufland

Mai puteti vizualiza si...

 

Nici un comentariu postat pentru aceasta reteta

Va mai recomandam si...

 
 
photo
 
photo
 
photo
 
photo
Pui la cuptor-4(mancaruri)
 
photo
 
photo
 
photo
 
photo
 
photo
 
photo
 
photo
Pui la cuptor(aperitive)
 
photo
Pui la cuptor-2(mancaruri)
 
photo
Pui la cuptor-3(mancaruri)
 
photo
 
photo
 
photo
 
photo
 
photo
 
photo