Supa de mazare cu galuste de gris (supe si ciorbe)
Ceapa, morcovii si telina, taiate cubulete (de 5-7 mm) , se calesc in uleiul incins si untul topit, impreuna cu 1 lingurita de sare; dupa 5', la foc mediu si amestecand mereu, se adauga supa fierbinte si se lasa sa dea in clocot; se reduce focul si se fierbe 5'; se adauga si mazarea si se lasa sa dea in fiert. Intr-un castronel se pune 1 ou si 1 albus, care se bat impreuna cu 1 varf de cutit sare, pana se spumeaza; se adauga alternativ si pe rand, cate 1 lingura de faina si 1 lingura de gris, amestecand bine, după fiecare, pana compozitia are consistenta unei creme groase; se inmoaie o lingurita in supa (care clocoteste) , si se formeaza mici galuste, care se pun in supa; se lasa sa fiarba 6-7', pana sunt fierte (galustele si mazarea) ; se ia oala de pe foc, se.....
(Pentru a putea vizualiza ingredientele si reteta completa, va rugam sa va autentificati. Daca nu aveti creat un cont, atunci va rugam inregistrati-va.)
Nici un comentariu postat pentru aceasta reteta