bundegatit.ro

Mancarea este singurul lucru frumos care hraneste

 
 

Vinete cu cartofi si sos de rosii (aperitive)

 
(nota 5.0 din 1 vot)
 
 
Cartofii se fierb 5-8' in apa clocotita, se scurg, se curata si se taie rondele. Vinetele spalate, se taie rondele groase de 3-4 mm; se trec prin faina si se prajesc (pe rand) in 1 cm ulei incins; se scot pe o farfurie si se presara cu sare. In uleiul de masline incins, se pune usturoiul presat cu latul lamei cutitului si se lasa 20-30'' (secunde) ; se stinge cu bulionul sau conservele de rosii mixate, se adauga foile de dafin, busuiocul tocat si se fierbe 10-12'; se adauga zaharul si se potriveste gustul cu sare, piper; se scot cateii de usturoi si frunzele de dafin. Se ia o tava medie, cu marginile inalte, se unge cu 2-3 linguri de sos de rosii si se aseaza un strat de vinete; se unge cu sos de rosii, se pune un strat rondele de cartofi, se rade 20 g parmezan, se pune un alt strat de vinete, se unge cu sos, se presara 20 g parmezan, se pun restul de.....
(Pentru a putea vizualiza ingredientele si reteta completa, va rugam sa va autentificati. Daca nu aveti creat un cont, atunci va rugam inregistrati-va.)

Mai puteti vizualiza si...

 

Nici un comentariu postat pentru aceasta reteta

Va mai recomandam si...

 
 
photo
Vinete cu rosii(bucataria franceza)
 
photo
 
photo
 
photo
 
photo
 
photo
 
photo
 
photo
 
photo
 
photo
Vinete turcesti(mancaruri)
 
photo
Vinete evantai-3(aperitive)
 
photo
 
photo
Vinete cu ceapa(garnituri)
 
photo
Vinete evantai-2(aperitive)
 
photo
Vinete umplute-3(mancaruri)
 
photo
Vinete cu susan(mancaruri)
 
photo
 
photo
 
photo