Vinete cu cartofi si sos de rosii (aperitive)
Cartofii se fierb 5-8' in apa clocotita, se scurg, se curata si se taie rondele. Vinetele spalate, se taie rondele groase de 3-4 mm; se trec prin faina si se prajesc (pe rand) in 1 cm ulei incins; se scot pe o farfurie si se presara cu sare. In uleiul de masline incins, se pune usturoiul presat cu latul lamei cutitului si se lasa 20-30'' (secunde) ; se stinge cu bulionul sau conservele de rosii mixate, se adauga foile de dafin, busuiocul tocat si se fierbe 10-12'; se adauga zaharul si se potriveste gustul cu sare, piper; se scot cateii de usturoi si frunzele de dafin. Se ia o tava medie, cu marginile inalte, se unge cu 2-3 linguri de sos de rosii si se aseaza un strat de vinete; se unge cu sos de rosii, se pune un strat rondele de cartofi, se rade 20 g parmezan, se pune un alt strat de vinete, se unge cu sos, se presara 20 g parmezan, se pun restul de.....
(Pentru a putea vizualiza ingredientele si reteta completa, va rugam sa va autentificati. Daca nu aveti creat un cont, atunci va rugam inregistrati-va.)
Nici un comentariu postat pentru aceasta reteta