Supa de ciuperci cu galuste (supe si ciorbe)
Ciupercile proaspete se curata, se spala in mai multe ape reci si se taie felii; daca se folosesc ciuperci din conserva, se scurg de lichid, se spala si se taie. Patrunjelul verde se spala, se curata si se taie marunt.
Ciupercile se inabusa in ulei impreuna cu boiaua, piper si se fierb in Supa din oase . Din faina, oua si sare se prepara o compozitie subtire, din care cu ajutorul unei lingurite se formeaza Galuste de faina , care se fierb separat, in supa de oase. Se trec prin jet de apa rece si se pun in supa cu ciuperci; la sfarsitul fierberii, se adauga iaurtul. Se serveste fierbinte cu patrunjel verde deasupra.
Ciupercile se inabusa in ulei impreuna cu boiaua, piper si se fierb in Supa din oase . Din faina, oua si sare se prepara o compozitie subtire, din care cu ajutorul unei lingurite se formeaza Galuste de faina , care se fierb separat, in supa de oase. Se trec prin jet de apa rece si se pun in supa cu ciuperci; la sfarsitul fierberii, se adauga iaurtul. Se serveste fierbinte cu patrunjel verde deasupra.
Nici un comentariu postat pentru aceasta reteta